Vi är HBT-certifierade!

Certifieringen innebär att vår personal har genomgått en utbildning som fokuserar på förståelse för hur samhällets normer påverkar hbtq-personers livsvillkor och vilka specifika behov som kan finnas sett ur ett hälsoperspektiv.


Kondomfrågor?

Undrar du vilken kondom som passar dig? Vill du få tips på hur det blir skönare med kondom? Kom till oss för kondomsamtal! Besök även kondomsamtalet.nu!


Utåtriktat arbete

Vi utbildar och föreläser för skolor, föreningar mm.

Kontakta oss här!


Tecken på könssjukdom


Det är viktigt att komma ihåg att du kan ha en könssjukdom utan några symtom. Det finns några vanliga tecken på vad som skulle kunna vara en könssjukdom. Här följer några tecken som du ska vara uppmärksam på:

  • Sår på eller runt penis kan vara ett tecken på könssjukdom. Sår kan även uppstå efter samlag eller mycket onani, dessa sår självläker oftast och behöver inte vara tecken på könssjukdom.

  • Att det kliar i eller runt penisen kan vara ett tecken på könssjukdom men kan även vara ett tecken på svamp eller hudeksem.

  • Flytningar är vätska som inte är urin och som rinner ut från penisen. Detta kan skapa irritation i penisen som gör att det svider eller bränner när du kissar, det är ofta ett tecken på en könssjukdom. Flytningar kan även komma vid sexuell upphetsning och kallas då för försats, detta är inget farligt utan bara ett sätt för penis att smörja urinröret inför utlösning.

  • Vårtor på och runt penis eller nära analöppningen kan vara ett tecken på könssjukdom.

  • Besvär i och runt ändtarmsöppningen kan vara ett tecken på könssjukdom. Det kan vara flytningar eller att det kliar eller blöder. Andra orsaker till dessa besvär (som inte är könssjukdomar) är hemorrojder eller hudeksem.

  • Allmän smärta i underlivet är problem som kan kopplas till testiklarna eller mannens prostata. Smärta kan också vara ett tecken på könssjukdom.

 

Observera att du kan vara helt utan besvär - men fortfarande vara smittsam och sprida sjukdomen vidare. På Järva mansmottagning kan du undersöka och testa dig för alla vanliga könssjukdomar.
AKTUELLT

 

______________________________

Besöksadress:

Rinkebysvängen 70 B, 
plan 3
163 74 Spånga


Boka tid via webben...
Med e-tjänsten Mina Vårdkontakter kan du enkelt boka tid till sjuksköterska för provtagning och undersökning. Du kan även förnya recept och få rådgivning.Järva mansmottagning ingår inte i så kallad sammanhållen journalföring. Det betyder att journalanteckningar som görs på Järva mansmottagning inte kan ses på andra kliniker eller hos andra vårdgivare.


Frågor till mottagningen 

OBS! Av sekretesskäl kan du inte kontakta oss via e-post i patientärenden, vänligen kontakta oss på telefon istället.