Järva mansmottagning ingår inte i så kallad sammanhållen journalföring. Det betyder att journalanteckningar som görs på Järva mansmottagning inte kan ses på andra kliniker eller hos andra vårdgivare. 


Skönare sex med kondom...

Läs mer om kondomer här och på kondomsamtalet.se

På Järva mansmottagning har vi ett kondomrum eller en ”kondomeria” med ett brett sortiment av olika kondomer. I kondomrummet kan du ta del av våra bästa kondomtips och få med dig olika kondomer och glidmedel att testa hemma. Det är alltid gratis att få kondomer hos oss.


Utbildning och föreläsningar

I vårt uppdrag ingår utåtriktat arbete där vi utbildar och föreläser för skolor, föreningar mm.

Kontakta oss här!


Tecken på könssjukdom


Det är viktigt att komma ihåg att man kan ha en könssjukdom utan att ha några symtom, alltså utan att man ser eller märker något speciellt. Här kan du läsa om några vanliga tecken som kan bero på könssjukdomar:

  • Sveda, smärta, ilningar eller brännande känsla när man kissar. OBS! Att det svider när man kissar någon gång då och då brukar oftast inte vara något farligt eller bero på någon könssjukdom. Ibland kan det svida efter utlösning eller om man inte kissat på länge, eller om urinen är väldigt koncentrerad. Besvär när man kissar kan också bero på problem med prostatan.
  • Klåda i penis, i urinröret, runt penis eller analen. OBS! Att det kliar på eller runt penisen kan också vara tecken på hudirritation eller eksem som inte beror på någon könssjukdom. Klåda runt analöppningen kan i sin tur bero på hemorrojder eller hudirritation.
  • Sår eller blåsor på eller runt penis eller analen. OBS! Sår kan ibland uppstå efter mycket sex eller onani och behöver då inte bero på en könssjukdom. Sprickor och blödningar från analen kan också bero på hemorrojder.
  • Flytningar, det vill säga vätska som inte är urin, utlösning eller försats och som kommer från urinröret på penis eller från analen.
  • Vårtor på och runt penis eller vid analöppningen. 
  • Allmän smärta i underlivet. OBS! Smärta i underlivet kan också orsakas av problem med testiklarna eller prostatan. 
  • Svullna lymfkörtlar i ljumskarna. 

AKTUELLT


Drop-in mottagningen är stängd fredagen den 27 mars


Vi har öppet som vanligt måndagen den 30 mars.


________________________

Nu söker vi en ny sjuksköterska, se annons här:


Leg. Sjuksköterska till Järva mansmottagning


_______________________________

Sedan den 1 december 2014 tar vi inte längre emot kontanter på Järva mansmottagning. Det går bra att betala med kort eller via inbetalningskort.

________________________

Besöksadress:

Rinkebysvängen 70 B, 
plan 3
163 74 Spånga


Boka tid via webben
Med e-tjänsten Mina Vårdkontakter kan du enkelt boka tid till sjuksköterska för provtagning och undersökning. Du kan även förnya recept och få rådgivning.

Avbokning
Av- eller ombokning måste ske senast fyra timmar före avtalad tid. Meddelande om återbud kan lämnas på vår telefonsvarare dygnet runt, 08-123 393 90 eller via  Mina Vårdkontakter.

OBS! Om du inte avbokar ett planerat besök i tid måste du betala avgift för uteblivet besök. Det gäller även om besöket hade varit avgiftsfritt, till exempel om du skulle ha testat dig för könssjukdomar, eller om du har högkostnadsskydd/frikort.